dijous, 14 de novembre del 2013

Serres de Cardó i del Boix (i 3)


...continua de l'article d'ahir...

Tercer dia: AVENC DEL BOSC
Coordenades
X: 294405
Y: 4532655
Agafem la mateixa pista que ahir ens va portar a Palanques, però deixem el cotxe un tros abans, just al final d’unes corbes en forma de paella, on hi ha uns camps de garrofers i oliveres curosament cuidats.

Aparquem al costat d’una caseta, en aquest cas en perfecte estat i just per darrera comença un corriol que no deixarem fins a uns 20 minuts aprox.
Trobem la boca  de l’avenc desviant-nos una mica a l'esquerra.
Un primer pou d’uns 20mt. està instal.lat amb una corda bastant nova en un pont de roca i una placa.
A uns 5mt. trobem un petit replà amb una reinstal.lació que ens deixa a una sala força gran amb variacions de formacions, columnes, colades, banderes i dos pous curts que per sota el terra de la sala es comuniquen.
A un costat de la sala n’hi ha una altra de més petita amb unes formacions blanques sobre paret rogenca molt maques.
Aquest avenc pot ser que sigui el que mes ens ha agradat i el fet que no estigui topografiat li dona un factor de sorpresa que el fa mes interessant.

A la sortida ens trobem a una parella enamorats d’aquesta terra i que s’està arrenglant una de les barraques que estaven en runes i que ara poc a poc estan convertint en una acollidora caseta per passar els caps de setmana desconnectant de la ciutat i en aquest cas, si que es “desconnectar” amb el sentit literal de la paraula.

Encara queden avencs per localitzar en aquesta zona i ens adonem que aquest paisatge ens ha atrapat.

Tindrem que tornar.

Fotos: Juli Serrano
Text: Montse Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.