dimecres, 13 de novembre del 2013

Serres de Cardó i del Boix (2)

...continua de l'article d'ahir...

Segon dia :  AVENC DE PALANQUES

Coordenades
X 295030 
Y  4533929 
snm 325mt

Per arribar deixem el cotxe a prop del Mas de Pataquil, just al final de la pista i a on comença la riera. Tenim la sort de trobar al fill del Sr. Paraquil, que està “garrofan” les seves terres i a on construeix uns murs de pedra seca que son autèntiques obres d’art.

Hem de seguir un corriol amb alguna fita i mes o menys practicable fins arribar a una caseta en runes on s’acaba el corriol. Baixem directes a la riera per entrar de ple al barranc de Palanques. Anem remontar per el mig del barranc ple d’esbarzers i vegetació de tota mena i que es impossible d’esquivar. Despres de 1h llarga de cami hem d’estar atents a veure la caseta de Paresant en runes a la nostra esquerra. 
Remuntem cap a la caseta i uns 20 mt abans d’arribar, trobem la boca de l’avenc protegit per un mur de pedra seca.
Una altra possibilitat d’aproximació pot ser per la pista que va a Cardó i en algun punt determinat, baixar directes a la riera.
L’avenc, te com a instal·lació un sol spit i alguns arbustos per assegurar la corda. També sería convenient algun altre spit més a mig pou.

Es un pou/rampa bastant terrós, fins a una sala gran amb uns blocs i algun racó amb formacions i banderes, malauradament bastant malmeses. Un altre petit pou, ens porta a la cota màxima de 35mt.

En aquest cas, no es un avenc especialment maco, però la dificultat del camí per arribar-hi i poder marcar correctament les coordenades, ha estat el “plus” que ens ha motivat.

Hem de dir que tot l’entorn, tot el paisatge que conforma aquesta zona ens ha atrapat per la seva força, i veure que aquests indrets tant allunyats, tenen aquestes terrasses i murs de pedra seca i aquestes barraques ara en runes, ens donen una idea de la força de la gent que s’hi guanyava, i encara s’hi guanya la vida.

Fotos: Juli Serrano
Text: Montse Roca

 La descoberta:


...segueix en l'article de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.