dilluns, 29 d’octubre del 2007

Cova Urbana de Tarragona

Aquest diumenge 28 d’octubre del 2007, al Quadern del Diumenge, de “el Periódico” pàgines 18 i 19, apareix aquest article signat per Diego Calderón Téllez, sota el titular “Un món sota l’asfalt”.


Pels que no tingueu l’oportunitat de llegir el format original, el reprodueix’ho en tres segments, un de global i les altres dues meitats ampliables fent clic.



Malauradament el cas d’aquesta important cavitat, representa un dels “problemes” de la nostra espeleologia:

Quines dificultats impedeixen l’avanç de l’exploració?

Perquè es continua indicant un recorregut de 4.000 m sense aportar-hi un desglossament que permeti avaluar-lo?


D’una simple estimació sobre el publicat fins ara, corroborada per l’opinió dels que han fet treballs topogràfics en la Cova Urbana, hi ha arguments per considerar-la que no es tant sols que sigui errònia, sinó que és manifestament exagerada.

Potser la Federació Catalana d’Espeleologia, podria cercar la col•laboració d’altres equips per completar els treballs del SIET, ja que les implicacions del desenvolupament de la cavitat per sota de la ciutat, i les necessitats urbanístiques del municipi, deixen en’ entredit la fiabilitat dels treballs espeleològics.

3 comentaris:

  1. Les exageracions del Cabezas son prou conegudes, però dir que la Cova Urbana pot contenir el major llac subterràni d'Europa es una mostra evident de manca de coneixement espeleologic (per dir-ho suaument).

    En primer lloc per que no es tracta d'un llac sino d'una sala inundada i en segon lloc si diuen que la famosa Sala Rivemar te uns 5000m2 (xifra que coneixent com les gasta el Cabezas, hauriem de dividir per 10 per tenir una estimacio realistica..), pero inclús donant per bona aquesta xifra de 5000m2 no cal anar gaire lluny per veure que ni de bon troç seria la sala subaquatica mes gran d'Europa doncs sense sortir dels Països Catalans, per ex. a Mallorca, hi ha sales i galeries inundades de dimensions i extensió força superiors.

    Es trist que una cavitat tan singular com aquesta estigui envoltada de tals inexatituds.

    ResponElimina
  2. TOT AIXO ES UNA EXAGERACIO, LA CAVITAT NO DEIXA DE SER CURIOSA , PERO DIR QUE ES EL LLAC SUBTERRANI MES GRAN DE EUROPA ES INCORRECTE I A MES ES MENTIDA.

    ResponElimina
  3. aixo es una merda vuleu morir

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.